Diseño sin título-8
Restaurante

Berso

Bio

Formeime en cociña na Escola de Hostalería da Fundación  Belarmino Fernández Iglesias onde cursei en ciclo medio de cociña e gastronomía, no  Isfpvesta  da Región de Murcia cursei o Superior de Hostalería e actualmente estou a terminar o  Master en formación pedagóxica e didáctica para profesores de FP.  Imparto formación para distintas empresas e asociacións. Tamén colaboro co  CRAEGA dando a coñecer o valor e a calidade do produto ecolóxico en feiras e congresos.

O restaurante:

O restaurante nace de vivencias da miña infancia xunto á avoa, a miña avoa Carlota. Todas elas no seu laboratorio, que non era outro que unha cociña de leña. Con ela experimentaba, gustábame levantar as tapas das potas para ver que era o que cheiraba tan ben. Desta forma empezou a miña paixón  pola cociña e quen me ía a dicir que anos despois na casa da miña avoa nace  Berso, onde pretendemos lembrar aos nosos avós con cheiros e sabores da infancia, recuperando receitas e técnicas de outrora combinándoas con técnicas modernas. Apostamos polo comercio e a materia prima de proximidade, pola sustentabilidade, polos alimentos naturais e ecolóxicos e por cultivar nosas propias hortalizas na horta que temos certificada polo  CRAEGA.

Berso é unha volta ás miñas orixes, ás raíces da miña terra a Ribeira Sacra e no mellor sitio, a casa da miña avoa. Un lugar de encontro para unha experiencia gastronómica nun lugar único: Sober, en plena Ribeira Sacra. 

A miña traxectoria nos fogóns comeza en Galicia, en Ribeira, no restaurante  Baiuca, alí namoreime da cociña. Despois de pasar por varios locais e mesmo de ter o meu primeiro restaurante chego a Monforte, aquí transcorre boa parte da miña carreira profesional como xefe de cociña e socio do restaurante ou Grelo. 

Tamén traballei nas illas Canarias para ser mais concretos en Lanzarote onde formei parte da cadea  Allsun como segundo de cociña en Costa  Teguise. Terminei o meu paso polas illas traballando no Club Náutico de Porto  Calero. Actualmente rexento un proxecto persoal e familiar, o restaurante  Berso en Sober.  

Especialidades

Cociña de tempada e de mercado.