Formeime en cociña na Escola de Hostalería da Fundación Belarmino Fernández Iglesias onde cursei en ciclo medio de cociña e gastronomía, no Isfpvesta da Región de Murcia cursei o Superior de Hostalería e actualmente estou a terminar o Master en formación pedagóxica e didáctica para profesores de FP. Imparto formación para distintas empresas e asociacións. Tamén colaboro co CRAEGA dando a coñecer o valor e a calidade do produto ecolóxico en feiras e congresos.
O restaurante:
O restaurante nace de vivencias da miña infancia xunto á avoa, a miña avoa Carlota. Todas elas no seu laboratorio, que non era outro que unha cociña de leña. Con ela experimentaba, gustábame levantar as tapas das potas para ver que era o que cheiraba tan ben. Desta forma empezou a miña paixón pola cociña e quen me ía a dicir que anos despois na casa da miña avoa nace Berso, onde pretendemos lembrar aos nosos avós con cheiros e sabores da infancia, recuperando receitas e técnicas de outrora combinándoas con técnicas modernas. Apostamos polo comercio e a materia prima de proximidade, pola sustentabilidade, polos alimentos naturais e ecolóxicos e por cultivar nosas propias hortalizas na horta que temos certificada polo CRAEGA.
Berso é unha volta ás miñas orixes, ás raíces da miña terra a Ribeira Sacra e no mellor sitio, a casa da miña avoa. Un lugar de encontro para unha experiencia gastronómica nun lugar único: Sober, en plena Ribeira Sacra.
A miña traxectoria nos fogóns comeza en Galicia, en Ribeira, no restaurante Baiuca, alí namoreime da cociña. Despois de pasar por varios locais e mesmo de ter o meu primeiro restaurante chego a Monforte, aquí transcorre boa parte da miña carreira profesional como xefe de cociña e socio do restaurante ou Grelo.
Tamén traballei nas illas Canarias para ser mais concretos en Lanzarote onde formei parte da cadea Allsun como segundo de cociña en Costa Teguise. Terminei o meu paso polas illas traballando no Club Náutico de Porto Calero. Actualmente rexento un proxecto persoal e familiar, o restaurante Berso en Sober.
Cociña de tempada e de mercado.