diego_lopez
Restaurante

Bulló Xantar
Anda
Pascuais Eventos

Bio

En 2002 inaugúrase Lugar de  Pascuais como restaurante á carta e hospedería rural.

No 2015 ábrese  Bulló Xantar e aos dous anos remodélase Lugar de Pascuais (en sociedade con Iñaki  Bretal) aumentando a súa capacidade e con posibilidade de realizar eventos de ata 300 persoas. 

Posteriormente no 2019 e con esta mesma sociedade reábrese o restaurante Anda no centro de Lugo. 

Cando termino os meus estudos de bacharelato comezo a miña formación en hostalería durante 5 anos primeiro no CSHG e posteriormente na escola de hostalería de San Xillao.

Neste período de tempo compaxino diferentes traballos en restaurantes da zona. 

Con 24 anos abro o meu primeiro restaurante (Lugar de  Pascuais) en Outeiro de Rei.

Pasados 13 anos, abro o  Bulló  Xantar na rúa da Cruz en Lugo. 

Despois asóciome co meu amigo e cociñeiro Iñaki  Bretal para reabrir  Pascuais e convertelo en salón de banquetes.

Tamén abrimos o restaurante Anda na rúa da Cruz, un dos restaurantes máis antigos da cidade de Lugo. 

Entre tanto formo parte do grupo de cociñeiros de  Galician  Groumet  extravaganza promocionando a gastronomía galega por diferentes cidades de Europa.

Especialidades

Bulló  Xantar: cociña de mercado e de proximidade.

Anda: peixes e carnes á brasa.

Pascuais Eventos: banquetes e celebracións.