santi_almuina
Restaurante

Mesón Colón

Bio

O Mesón  Colón foi inaugurado o 17 de maio do ano 2000 por Santi Almuiña Casas (Cangas de Foz – Lugo , 1969) cuxa traxectoria autodidacta iníciase nos barcos das pesqueiras de Burela onde adquire os seus primeiros coñecementos de cociña e abrigo da elaboración de diversos peixes .

Tras esta etapa de toma de contacto cos fogóns e o seu paso pola cociña da residencia “  Bal e Gai “ de Lugo ; seguiu aprendendo e poñendo en práctica os seus coñecementos en “ A Parada dás  Bestas “ (Palas de Rei – Lugo) . 

Durante estes anos una das prioridades de Santi foi poñer a disposición dos seus clientes , produtos da máxima calidade transformados en pratos innovadores e creativos , propoñendo unha oferta diferente a ter en conta dentro da gastronomía lucense .

Aínda que as súas especialidades son os peixes e mariscos , a súa inquietude por viaxar e coñecer novas culturas culinarias , fan que nunca deixe de sorprender aos padais máis esixentes .

Estas alternativas  son propostas pola xefa de sala  Fabiana Almuiña que nos orientará sobre os distintos pratos e os viños máis apropiados para cada un .

 Todo iso fai deste acolledor local un lugar sempre disposto a agradar aos seus clientes .   

Especialidades

Cociña do mundo.